Ekspert Espen Toft advarer mot en inflasjon i julekalendre på sosiale medier (Foto: Gunnulf Sten)

Antallet julekalendre øker dramatisk. 2016 er nok et rekordår, og sosiale medier må ta mye av skylden. Eksperter advarer nå mot en julekalenderinflasjon. I dagene fram mot jul vil 24 ulike eksperter advare mot for mange julekalendere. Først ut er ekspert Espen Toft.

Nå kan «alle gjøre det»

– Sosiale medier har gjort terskelen for å lage sin egen julekalender. Nå kan «alle gjøre det», sier eksperten og sikter ikke akkurat til sex.

En kjapp gjennomgang av profilerte blogger og humornettsteder viser at Toft har tallene på sin side. Bloggere som Caroline Berg Eriksen (hustru til fotballstjernen Lars-Erik Kristiansen, red. anm.), humornieu-kjendis Martin Marki, instagramstjernene Herman Flesvig og Espen PA Lervaag, p3Ruben, buldrergruppa til NTNU Klatring, humorkollektivet Sølvrekka og en rekke andre tullekopper åpnet første luke i sine selvkomponerte julekalendre i går.

– Det er lett å tenke at man kan lage en julekalender selv. Men det kan man ikke. Man er rett og slett ikke flink nok.

Vanlige folk følger etter

Ting tyder også på at vanlige folk nå følger etter.

– Det som bekymrer er at vanlige folk nå følger i fotsporene til de mer etablerte. Vanlige folk mangler kompetanse, og dette vil gjøre at julekalenderkvaliteten synker, sier Toft bekymret.

– Det er lett å tenke at man kan lage en julekalender selv. Men det kan man ikke. Man er rett og slett ikke flink nok, sier eksperten.

Flere eksperter støtter Toft

Espen Toft er ikke alene om å bekymre seg. Hver dag fram mot julaften vil Nieuhetene presentere en ny ekspert som uttrykker bekymring over for mange julekalendere.

Risikerer ikke dere å helle bensin på bålet ved selv å lage en føljetong i 24 deler fram mot julaften, programredaktør i Nieuhetene, Torgny Bollness?

– Dette er ikke noe vi reflekterer over. Vi er først og fremst opptatt av å formidle nyhetsbildet til våre lesere, svarer Bollness.

 

Programdirektør i Nieuhetene Torgny Bollness.
Programdirektør i Nieuhetene Torgny Bollness.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here