Home Nyheter Gutt ingen kjenner tok fram gitaren på nachspiel

Gutt ingen kjenner tok fram gitaren på nachspiel

0
Gutt ingen kjenner tok fram gitaren på nachspiel
Denne unge mannen var det som natt til fredag bestemte seg for å underholde seg selv og andre med gitar og sang (Foto: Mark Doliner)

OSLO: Det var i de tidlige morgentimer, mens fredagen grydde, at en ukjent gutt på nachspielet fisket fram en gitar og begynte å spille på den, som den naturligste ting i verden.

Etter at en vennegjeng på fire hadde vært på nattklubben Jaeger natt til fredag, ønsket de å fortsette festen litt til, og dro hjem til Lars Holtan (23), som bor i gangavstand fra utestedet.

Det var da «Andreas», eller «André», hadde kastet seg på følget.

Ingen kjente ham egentlig

– Han bare gled inn i gjengen, forteller Ina Sæbe (21), da Nieuhetene møter vennegjengen utenfor leiligheten fredag formiddag.

– Jeg trodde det var Lars som kjente ham, sier Mads Daae (22).

– Nei, wtf, hvorfor skulle jeg gjøre det, svarer Lars bestemt. – Jeg trodde det var en gammel kompis av Ina eller Fanny (femte nachspieldeltaker, red. anm.) eller noe.

Bare ti-femten minutter inn i nachspielet fisket gutten fram en gitar, tok plass i sofaen og begynte å spille sin egen tolkning av Oasis’ 90-tallshit «Wonderwall».

– Jeg vet ikke hvor gitaren kom fra, jeg har aldri hatt gitar, sier Lars.

Coverversjonen skal ha begynt veldig bra, men så brukte gutten 20-30 sekunder på å huske akkordprogresjonen i refrenget. Etter dette gikk han rett over i «Mad World», som de fleste i gjengen var kjent med fra før.

– Han sang egentlig bare første vers om og om igjen, skyter Ina inn.

Spilte egenkomponerte låter

Etter dette tok gutten en lang slurk av ølflaska til Mads. «Jeg har lagd noen sanger selv også, faktisk,» skal han ha sagt til ingen bestemt i rommet. Den første egenkomponerte sangen var ca 10 minutter lang og inneholdt flere taktskifter.

«Han rotet en del og begynte på nytt flere ganger»

– Han rotet en del og begynte på nytt flere ganger. Jeg tror han spilte fire-fem sanger, sier Mads.

– Nei, det var bare to sanger, han bare spilte dem to ganger, mener Lars.

I femtiden hadde Andreas (eller André) sovnet i hjørnet ved bokhylla, og de resterende festdeltakerne snakket lavt for å ikke vekke ham.

Ved publiseringstid hadde ennå ikke gutten våknet. Lars vurderer å vekke ham innen kort tid, da han må rekke en forelesning på Blindern. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here