NRK vil i år sende det årvisse Nils Bull-intervjuet om øyeskader som følge av nyttårsraketter allerede på Luciadagen.

JULEKAPPLØPET

Julen kommer stadig tidligere. Onsdag morgen ble det klart at statskanalen flytter det årlige nyttårsintervjuet med øyelege Nils Bull ved Haukeland sykehus til 13. desember. (Foto: faksimile fra Dagsrevyen)

– Vi må være konkurransedyktige

– Dette er ikke noe vi ønsker, men vi er nødt til å tilpasse oss, sier nyhetssjef Stein Bjøntegård til Nieuhetene. – De andre nyhetskanalene flytter stadig jule- og nyttårsstoffet sitt framover i tid, og da må vi gjøre det samme for å være konkurransedyktige.

En gjennomgang av nyhetshøsten viser at Bjøntegård har rett. TV2 Nyhetskanalen meldte at folk er ensomme i julen allerede i juli. Og VGTV dekket den norske julegrana i London tidlig i august.

Har ikke blitt utsatt for press

Hovedpersonen selv, den folkekjære overlegen fra Bergen, forteller at han ikke på noen måte har blitt utsatt for noe press fra Dagsrevyen-redaksjonen.

– Nei, eh… dette er helt uproblematisk fra et medisinsk ståsted, stammer han med en skjelvende stemme da vi ringer ham.

Er du sikker på at alt er bra med deg, Nils Bull?

– Jada. Det er ingen som har… eh… sendt meg trussel-epost fra NRK om å bli med på dette. Vi får inn mange øyeskader 13. desember også. Det er mange Lucia-jenter som …ehh… får stjerneguttstøv i øynene, gråter han stille.

– Det er mange Lucia-jenter som får stjerneguttstøv i øynene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here