Valen har alt han trenger av verktøy og utstyr i garasjen

 

Nieuhetene har møtt en av Norges morsomste menn der han føler seg mest hjemme – i sin egen garasje.

– Kom inn, kom inn! Ikke bry dere om piggtrådgjerdet, det biter ikke, ler en skøyeraktig stemme gjennom intercomen idet vi ankommer Kristian Valens flotte hjem. Vi dytter på den stålforsterkede inngangsporten og møtes av det glisende gummitrynet som ble kåret til Norges morsomste mann i 2012.

Nytt tv-program?

Valen er kledd i moteriktig kamuflasje fra topp til tå, og forteller at han er i gang med å spille inn en sketsj til sitt nye tv-program. Vi ser ingen kameraer utenom vårt eget, men tenker ikke noe mer over det.

På vei til inngangsdøra stopper Valen plutselig opp. En lyd kan såvidt høres fra et åpent vindu. Et dempet skrik? Et skadet dyr? Komikeren fikler nervøst med det vi nå forstår er et pistolhylster, før han bryter ut i latter. – Egentlig tilbringer jeg ikke så mye tid inne i selve huset, sier han til slutt. – Jeg føler meg mest tilpass i garasjen. Det er ingenting for dere i huset. Ingenting.

Elsker militærhistorie

Valen viser oss rundt i garasjen hvor han gjør det meste av arbeidet sitt. I hver eneste krik og krok ser vi geværer, granater, landminer og bazookas. Ingen tvil om at stavangersgutten har en brennende interesse for militærhistorie! – Nesten alt er plombert, helt trygt, forsikrer Valen oss, før han legger ut på en ti minutters improvisert imitasjon av Morten Harket.

– Men hvem er den virkelige Valen? Bak imitasjonene, bak suksessen, hva er det som driver deg?

– Eh… Kan vi ta det en annen gang? Jeg… må gjøre noe.

Vi hører flere grufulle skrik fra huset, tydeligere nå. Valen er en travel, mann og intervjuet er visst over for denne gang. Men vi har sett en ny side av ham her i garasjen, tenker vi idet vi oppdager at døren er låst fra utsiden. Er det noen på jobb i redaksjonen nå? Send hjelp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here