OSLO: Ari Behn (43) fra Moss står på bar bakke etter et samlivbrudd. Nå skal han inn i det tøffe boligmarkedet i Oslo som førstegangskjøper. (Foto: Frøydis Falch Urbye)

Alle eiendommene han har bodd i tidligere tilhører hans velstående svigerfamilie. Behns første utfordring blir å finne et sted å bo.

– En leilighet er som en konkylie, sier kunsteren. – Og jeg vil være suset som fyller den. Men det er dyrt. Dyrt som faen, legger han til.

Forfatteren fra Østfold har spart opp en liten buffer fra sin første bok, «Trist som fillern». Men som førstegangskjøper stiller han langt bak i køen.

– Prisene i Oslo nå er jo helt spinnville, så det blir kanskje ikke noe sentrumsnært med det første. Mulig jeg flytter inn til en kompis inntil jeg finner mitt eget krypinn. Har kikket på noen prosjekter i Økernbyen, men de står ikke klare før 4.kvartal 2018.

Bobletendenser i boligmarkedet?

Behn får støtte av finansanalytiker Belle Hjorth-Nissen fra Mammon Consulting.

– Ja, det er knalltøft for førstegangskjøpere nå. Særlig små leiligheter er høyt priset. Vi ser klare bobletendenser i markedet.

Ari Behn er ikke enig med finanseksperten.

– Jeg leste i avisen at det var bobletendenser i boligmarkedet, men jeg har vært på fire visninger til nå og ingen av dem har servert cava. Det hadde vært mye skjønnere med bobler på visning, sukker den nysingle bohemen.

Starter helt på scratch

Oslo er i ferd med å bli en dyr by for de som sikke har midler fra før eller har foreldre i ryggen.

– Jeg starter helt på scratch, forteller Ari Behn alvorlig. – Pappa er steinerskolelærer og mamma er krystall-coach. Svigerforeldrene mine sitter riktignok med dollars opp til ørene, men vi er ikke lenger på hils. Dessverre.

Finansanalytiker Hjorth-Nissen er klar på hvor Behn bør begynne.

– Den beste starten unge kjøpere kan få i dag er en full BSU-konto, sier hun.

Ari Behn forteller at han aldri har somlet seg til å begynne å spare på BSU. Men han har en plan.

– Siden jeg snart er 44 år kan det by på visse problemer, siden maksalderen er 33. Men jeg skal ta med meg et bilde av Jesus ned på Skandiabanken. Eks-kona mi pleide å si at jeg var prikk likk Jesus Kristus. Og han ble bare 33 år. Hvis de går på den blir de bare nødt til å åpne en BSU-konto. En BSU-konto i Jesu navn, avslutter førstegangskjøperen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here