OSLO: Det skjer veldig mye negativt ute i verden. Merete Kongtorp døyver uroen med en halvliter. (Foto: Ed. Ward)

Krigstyper på avisforsidene har blitt hverdagskost i 2016, året som allerede har blitt utpekt som et «annus horribilis» av eksperter. Merete Kongtorp (28) fra Godlia er en av de som har latt seg stresse av dårlige nytt fra det store utland. Nå tar Oslo-jenta en øl.

– Jeg blir så lei meg når jeg tenker på alt det som skjer. Jeg er veldig i mot terror. Og Trump virker jo helt sinnssyk i hodet sitt. Det blir bare litt mye på en gang, sier hun og tar seg en øl.

De to t’ene

Kongtorp kunne ha vært på stranda med venner, men velger heller å drikke øl i en pubkjeller. Hun er klar på hvorfor hun trenger en halv liter av den alkoholholdige væsken.

– Lastebiler gjennom folkemengder, våpendesperadoer i nattklubber og en gal mann på vei inn i Det Hvite Hus. Det skremmer meg. Stopp verden, jeg vil av!

Hun tar en slurk før hun fortsetter. – Terror og Trump. De to t’ene. Jeg er ikke i stand til å takle det. Derfor tar jeg en øl, forklarer Merete.

– Det virker helt kjørt

Ølet har allerede begynt å virke. Kongtorp viser hvordan bekymringene er størst når hun lar halvliteren stå på bordet, men avtar gradvis ettersom glasset når leppene og hun kan ta en slurk av pilsneren.

Vi spør henne hva som skal til for å snu den negative trenden.

– På verdensbasis? Jeg vet ikke. Jeg aner virkelig ikke. Det virker helt kjørt.

Men for egen del har jenta som er oppvokst i Damfaret på Godlia planen klar.

– Jeg tar en øl, sier hun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here