Hakkespettene, Andebys største friluftsorganisasjon for barn og ungdom, åpner nå for homofile og lesbiske ledere og rekrutter.

Gisle McKvakk, leder i Hakkespettene, forteller at organisasjonens øverste råd nå velger å snu i spørsmålet om homofile medlemmer etter mange år med interne diskusjoner og press fra LHBT-grupper i Andeby.

Hakkespettene ble dannet i 1913 som en religiøs organisasjon for unge gutter, hvor formålet var å bygge god moral, styrke troen på andeguden Kvakkus, og forberede ungdommene til tjenestegjøring i Andeby-militsen.

Homofili har lenge vært tabu innad i Hakkespettene, hovedsakelig på grunn av den religiøse tilknytningen. Hakkespettenes grunnlegger, oppdageren og entrepenøren Nicolai Wolfgang von Duckenstein, var svært opptatt av temaet og mente homofili var en perversjon som hadde sitt opphav i dekadente Gåseby.

– Dette er selvfølgelig en stor forandring… sier hakkespett Ole Duck (24) i en kommentar.

– …Men vi synes iallfall dette er veldig… fortsetter hakkespett Dole Duck (24).

– …Bra! avslutter hakkespett Doffen Duck (24).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here