HØNEFOSS: En tobarnsmor mistet omsorgsretten til en jente (15) og en gutt (12) etter at hun i helgen sa «gøyalt» fem ganger på en og samme dag. (Foto: Flickr)

Nieuhetene kjenner identiteten til kvinnen, og av mangel på hensyn til hennes barn har vi valgt å ikke la henne være anonym. Hun heter Jeanette Torsbråten.

En tøff helg

Remi Torsbråten (12) synes det er vanskelig å snakke om det som har skjedd. – Alt startet da vi gikk med på å spille Scrabble med mamma lørdag etter frokost. Etter bare fem minutter sa hun, «har vi det ikke gøyalt da, dere?». Jeg svarte ikke og så en annen vei.

Bade han og storesøster Kine Agnette Torsbråten innrømmer at det har vært en tøff helg.

– Utover lørdagen fortsatte hun. Det var gøyalt ditt og gøyalt datt. Til slutt orket vi ikke mer og ringte barnevernet. Vi pleier egentlig å være hos pappa i helgene, og nå ser det ut til at vi kan fortsette med det. Heldigvis, sukker den modige 15-åringen.

– Det skal ikke en 12-åring måtte høre

Barneverntjenesten på Hønefoss forklarer at de har tatt fra kvinnen omsorgsretten fordi det var en reell risiko for at barna skulle utsettes for ordbruken igjen.

– Det tilhører sjeldenhetene at vi fatter hastevedtak på denne måten. Men når en 12 år gammel gutt opplever å bli fortalt av sin nærmeste omsorgsperson at hans splitter nye DC Flexfit caps med flat skygge er «gøyal», da sier det seg selv at det er riktig å gripe inn. Det skal ikke en 12-åring måtte høre, sier barnevernsjef Hilde Nestor.

Nieuhetene har forsøkt å få kjendispolitiker Inga Marte Thorkildsen til å engasjere seg i saken, men fikk kun et raskt svar på sms om at «her ser det ut til at barnevernet har gjort jobben sin».

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here