SAMFUNN/OPPVEKST: – Det er klart det er en fare for pedofili, sier den mannlige barnehageansatte «Jon». – Men også menn har et valg. (Foto: Åge Edelberg)

Etter flere overgrep på barn begått av mannlige barnehageansatte, nektes nå menn i rekke barnehager å skifte bleier på småbarn. Dermed innskrenkes arbeidsoppgaver, tillit, og en mulighet for nærkontakt med barna for en rekke mannlige barnehageansatte.

Men ikke for «Jon», en mann i 20-årene som jobber i en middels stor barnehage sentralt på Østlandet. «Jon» har nemlig gått litt lenger enn de fleste for å kunne beholde samtlige arbeidsoppgaver. For «Jon» handler det ikke bare om å beholde tillit hos kolleger. Men skrittet han har tatt samsvarer også med hans øvrige holdninger til mannsrollen.

Opererte bort penis

– Jeg kunne ikke leve med den mistenksomheten, både fra kolleger og foreldre. Jeg har funnet drømmejobben, og kommer til å jobbe i barnehage til jeg faller om. Og bleieskift hører med til arbeidet. Ja, jeg er mann og ja, jeg elsker bleieskift. Derfor var valget enkelt, forteller «Jon» til Nieuhetene. – Chop, chop! ler han.

For «Jon» ble løsningen på den nye bleieregelen å fjerne kjønnsorganet. Nå er han ute av stand til å bruke det på barn, fordi det rett og slett ikke er der. Og dessuten står handlingen i stil med hans filosofi.

– Det handler om holdninger. Og valg. Holdninger og valg. Og manglende sexliv, kanskje, innrømmer han. – Hvorfor være så innmari intim? Jeg rakk aldri å ha penetrasjonssex, eller «third base», og har bestemt meg for at det er ganske oppskrytt. Menn gjør så mye galt fra før, ikke sant? sier han, og spør Nieuhetenes utsendte om vi selv har barn og om vi har med bilder av dem.

– Nå er enda en penis borte. Storsamfunnet burde klappet meg på ryggen. Nå må du unnskylde meg, jeg må tømme «slangen», sier han raskt og peker på et gummirør som stikker ut av gylfen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here