UTDANNING: Den kreative fagskolen Westerdals overrasker med nytt utspill (Skjermdump fra Twitter)

Tidligere i år kom det frem at høyskolen Westerdals ACT i årene 2002-2012 har krevd ulovlig mye skolepenger av sine studenter. Denne avsløringen kom kort tid etter nyheten om at eierne av skolen hadde hentet ut 100 millioner kroner fra skolen, også det i strid med loven ettersom Westerdals i en årrekke har fått millioner av kroner i støtte fra staten. I kjølvannet av skolepengesaken har en rekke tidligere studenter slått seg sammen for å kreve sin andel av skolepengene tilbake fra skoleeierne.

– Røe Isaksen: «håndsutrekning til kreative studenter»

Nå overrasker Westerdals med et fiffig kompromiss på Twitter (se skjermdump). Westerdals vil gå med på å kreditere 40 tidligere studenter – men presiserer at sjansen er større dersom studentene skriver «kreative erstatningssøknader». Dette har satt sinnet i kok hos tidligere studenter. Men kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ønsker å se det positive i fagskolens utspill.

– Det noen kaller frekkhetens nådegave er faktisk en håndsutrekning til tidligere studenter. Nå kan de virkelig vise hva de har lært i teorien, kommenterer Røe Isaksen. – Nå må du unnskylde meg, jeg må på toalettet. Kan du være så snill og flytte deg, jeg må på toalettet. Vær så snill? Flytte deg? Bare litt? Please. Også ministere må på do. Come on. Vær litt kompis. Bro?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here