Home Nyheter På denne skolen dusjer elevene sammen med lærerne i stedet for å ha naturfag

På denne skolen dusjer elevene sammen med lærerne i stedet for å ha naturfag

0
På denne skolen dusjer elevene sammen med lærerne i stedet for å ha naturfag

Foreldre reagerer på at naturfag blir nedprioritert til fordel for timelange fellesdusjer. (Foto: alamosbasement)

På Vesterheim skole har det ikke blitt undervist i naturfag siden 1985, da skolen ble bygd av den lokale frimurerbevegelsen. I stedet reiser elever og lærere hver dag til Vesterhallen, hvor alle dusjer sammen i timevis, i skåldende varmt vann. Rektor ved skolen kan ikke forklare hvor tradisjonen kommer fra, men holder fast på at det er uproblematisk.

– Alltid gjort det sånn

– Vi har alltid gjort det sånn, sier rektor Pål Bjerregaard til Nieuhetene. – De kommer alltid til meg og spør: Hvorfor må dere dusje sammen med elevene? Jeg pleier å si at jeg bare jobber her, ler Bjerregaard hysterisk, før han plutselig bryter sammen i krampegråt. – Åååååååååå, stønner rektoren. – Vannet, det koker huden min. Den vakre huden min.

Gikk til media

Ronja Arntzen reagerte på praksisen da hennes sønn begynte på Vesterheim i fjor. Nå har hun valgt å gå til media med saken. – Min sønn kommer hjem, innskrumpet som en rosin, ryggsekken full av fuktige håndklær, gråter Arntzen lavt, før hun plutselig bryter ut i en høy og skingrende latter. – Jeg må le! hikster Arntzen. – Jeg må jo det!

Sliter med gasslekkasjer

Ordfører i Vesterheim kommune, Jonas Lie-Larsen (Ap), forteller at kommunen har slitt med gasslekkasjer siden 80-tallet, noe som kan forklare skolepersonalets merkelige oppførsel. – Ja, det er litt etterslep der, sier han. – Forsåvidt ikke bare på skolen, men generelt i hele kommunen, roper ordføreren veldig høyt, før han plutselig begynner å hviske. – Men ikke si det til noen. Det er mikrofoner overalt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here