Home Nyheter Ronald (29) avslører potensielle rockeprester

Ronald (29) avslører potensielle rockeprester

0
Ronald (29) avslører potensielle rockeprester

Småbarnsfaren Ronald Luresen (29) bruker fritiden sin til å posere som en middelaldrende kvinne på internett, for å avsløre menn som vil bli rockeprester.

RockSaviour69: ser du liker Bjørn Eidsvågs flyktningeappell på Face. Jeg og. Trives du m diakonalt arbeid du oxo? Har du gitar?

Babelstårn75: Rolig i svingene Maria Magdalena… har gitar ja… vil du møtes?

Slik kan det se ut når tobarnsfaren Ronald lokker til seg potensielle rockeprester på sosiale medier. Det er kombinasjonen av teologisk utdannelse, sosialt engasjement og gitar han er på utkikk etter, eller «ondskapens triangel» som Ronald foretrekker å kalle det. Ronald filmer møtene med de såkalte rockeprestene og legger dem ut, usladdet, på en privat Facebook-gruppe.

– Jeg ødelegger ikke livet til disse mennene, de ødelegger det selv, sier han. De tror at de skal drikke rødvin og holde intimkonsert for en middelaldrende kvinne. Det er det de er ute etter, fortsetter han, tydelig opprørt.

Politiet: – Ville vært veldig forsiktig

Politiet er skeptiske til 29-åringens metoder.

– Jeg ville vært veldig forsiktig med å legge ut dette materialet på internett. Dette går ut over mennenes familier og menigheter, sier politiinspektør Rune Tømmerstad i Sør-Øst politidistrikt.

– Man kan heller ikke garantere at dette er genuine rockeprester. Å bli feilaktig stemplet som rockeprest vil være en umenneskelig belastning.

– Ikke et valg

Psykologspesialist Beate Enger har jobbet med rehabilitering av rockeprester i flere tiår. Hun sier at man skal være forsiktig med å kaste ut ordet «rockeprest» i tide og utide.

– Ikke alle med kors rundt halsen og akustisk gitar er rockeprester. Det er flere tilgrensende diagnoser her. Det er heller ikke slik at alle ungdomsprester blir rockeprester, selv om de fleste starter slik.

Enger understreker også at ingen ønsker å bli rockeprest.

– Det er på ingen måte et bevisst valg. Ingen ønsker et liv med det sosiale stigmaet, isolasjonen og fordømmelsen.

– Kommer ikke til å slutte

Til tross for kritikken er Ronald Luresen sikker på at han vil fortsette med å jage potensielle rockeprester.

– Men det er ikke teknisk sett ulovlig å være rockeprest?

– Moral handler ikke bare om hva som står i lovverket. Dette handler om rett og galt, sier Luresen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here