Nylig var Terje Sporsem på skriveseminar på Color Lines båt Color Fantasy. Vi har kommet over standupmanuset på hele ti sider fra oppholdet. Som eneste avis kan Nieuhetene nå presentere utdrag fra vitsenotatene (Foto: Privat)

«Ka om danskebåten va eit vikingskip? Me hadde hoppa i land i Køben og velta alle barane og restaurantane i havneområdet og kidnappa noken strippera som eigentle var på vei til Autobahn og berre ‘Takk for oss, Danmark!’ ‘Hei sveis!'»

«E trur at ferjemotoren er lydlaus, det e bare han macho kapteinen som bare ‘Detta e ikkje noken elbil! E må ha lyd!’ Så står det eit par brander nedi lasterommet og brumla heile dagen. Da e kapteinen fornøgd!»

«Men seriøst, folkens. Reker, altså. Ka er det for mat? Noken her som har spist reker før? Haha, eg TRUR det er fleire ja. (om berre noken få rekker opp handa) Bra spørsmål, Terje. Folk gidde ikkje løfte handa eingong. Eller så har eg komme til ei JÆÆÆVLIG sær crowd. E DET NORSK REKEALLERGIFORBUND PÅ FØRSTE RAD HER ELLER? (dropp om alle rekke handa i veret) (vits hvis alle rekke opp handa: spør christer torjussen. noko med alkohol og reke?)»

«Altså noken har verkeleg profesjonalisert buffetmåltidet. Dei har fått en greie for å eta seg mette, gå på do og kaste opp, og så sette seg ned igjen – og ETE MEIR! Eg har ein onkel som er sånn, la oss kalle han ‘onkel Torgrim’. (latterpause her) Eg e jo sunnmøring og kan NESTEN forstå det altså, men (latterpause) tenk magesekken då… først blir den fornøgd, ikkje sant, ALL DEN GODE MATEN, ‘takk, onkel Torgrim!’ (knytte hendane mot himmelen), men så skal alt opp igjen! Og magesekken berre NEEEI! Og onkel Torgrim berre «jo». (spylydar). Og så er det meir mat, og magesekken berre JAAAA ONKEL TORGRIIIM, men så høyrer den lyden av ei toalettdør som lukkar seg og så berre NEEEEI»

img14432

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here