Tiril Eckhoff (25) sto i mot presset og ble verdensmester på lørdag. Men veien fram mot suksessen har vært tung for den unge skiskytteren. Nå snakker Tiril ut om hvordan hun kom tilbake etter å ha blitt kjørt over av en dampveivals. (Foto: Matthias Schrader/AP)

– Man hører jo om folk som blir klemt flate av dampveivalser, men man tror liksom aldri det skal skje med en selv, sier Tiril ettertenksomt mens hun trikser en mynt fram og tilbake mellom knokene. Det var under et renn i Düsseldorf i 2012 at ulykken skjedde. Tiril hadde mållinjen i sikte. Hun hadde skutt så hardt at det var ingenting igjen av blinkene. Men hun så ikke dampveivalsen som kom rett mot henne.

Flat som et A4-ark

Tiril var 21 år. Hun var en av verdens mest lovende skiskyttere, full av selvtillit og framtidshåp. Hun var så dedikert at hun sov med rifla ved siden av seg i senga. Nå var hun flat som et A4-ark.

– Det stemmer, sier Tiril mens hun knipser en mynt opp i luften. – Rett etter ulykken hadde jeg en tykkelse på rundt 0.05 millimeter. Legene sa at de aldri hadde sett noe liknende. Det vil si, de ser jo dampveivalsulykker stadig vekk, men det er sjeldent at folk blir klemt så flate som jeg ble.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here