Innvandringsministeren ligger aktmodell for å demonstrere politisk overbevisning (Foto: Åge Edelberg)

– Nå må Norge våkne! sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug engasjert, og legger en silkekåpe over sin nakne kropp i det kalde atelieret på Einar Granum Kunstfagskole i Oslo sentrum. Hun ber kunststudentene ta seg en pause.

– Jeg kler av meg for å vise alvoret bak forslagene jeg har levert, sier hun.

40 forslag

Forslagene Listhaug viser til er de 40 forslagene til innstramming i regelverket for flyktninger og asylsøkere som Listhaug og partifellene i FrP ønsker å få gjennomslag for. For å bli sett og hørt mener ministeren at man må tenke nytt.

– Ja, det er for å vekke folk, bekrefter innvandringsministeren. – Våkne nå, sier hun bestemt. – Mal meg. Men først og fremst: våkne, og se mine 40 forslag.

Å vekke folks oppmerksomhet for å belyse en sak er noe Listhaug lærte hjemme på gården i Surnadal i Møre og Romsdal. – Fikk jeg ikke låne hesten når vi skulle ut på lokalet fredag kveld, hendte det jeg satte fyr på låven eller inngikk forlovelse med en mørkhudet gutt. Enkle triks, men det funket alltid.

PR-ekspert: – Nakenstunt mye verdt

PR-ekspert Jarle Aabø sier til Nieuhetene at innvandringsministerens stunt er verdt mye penger. – Det er bare synd at det ikke kan måles direkte i markedsverdi, siden dette ikke gagner ministerens Listhaugs lomme personlig. Men klart, færre innvandrere i Norge vil jo gi utslag på trygdeutgiftandelen. Og dersom Sylvi en dag må ernære seg av å sitte aktmodell, har hun jo en helvetes brakdebut å vise til, ler Aabø.

Dersom nakenstuntet ikke gir Sylvi Listhaug større troverdighet er plan B, etter hva Nieuhetene kjenner til, å spikre opp de 40 forslagene på døra til Oslo domkirke.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here