Vinningskriminalitet øker noe jævlig, sier operasjonsleder Johnny Krokan (bildet)

Oslopolitiet melder i dag at antall tyverier fra både privatpersoner og butikker i Oslo sentrum økte drastisk i januar. Og tendensen ser ut fortsette inn i februar, melder operasjonsleder for Oslo politidistrikt Johnny Krokan.

– Bare i helgen opplevde vi fjorten føkkings anmeldelser på tyverier, forteller Krokan. – Det tar helt av. Det er så sjukt. Vi kan jo bare forestille oss mørketallene. Det er en god «chunk» av crimes her som vi i purken aldri får høre en dritt om.

Savner «gønnerne»

Så langt vurderes en rekke tiltak. Denne uken skal ulike grupper innenfor politidistriktet samarbeide og utnytte all mulig kompetanse for å imøtekomme utfordringene. Enn så lenge drømmer operasjonslederen om et permanent bevæpnet politi.

– Klart det hadde vært deilig å ha en gønner nå. Da skvetter de til, veit du. Jeg tar stadig hånda til hofta, men så er det ikke noe der, sier politilederen og får grøtete stemme, før han igjen strammer seg opp. – Men vi skal ta rotta på rasshøla, uansett. Gønnere eller ikke. Du må ha meg unnskyldt, jeg har en batong å børste rein for gamle tenner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here