Som et ledd i innføringen av bilfritt sentrum foreslår nå Miljøpartiet de Grønne å sponse innkjøp av veltepetter, det siste i rekken av Oslo-boernes stadig mer tåpelige framkomstmidler. (Foto: Alex Erde)


Kan være framtidens kjøretøy

Leder i Oslo MDG, Lan Marie Nguyen Berg forklarer til Nieuhetene at veltepetter (også kjent som velociped) kan være framtidens kjøretøy, først og fremst fordi det er gammeldags, veldig tungvint og utrolig dumt å se på. – Det samme gjelder i stor grad for snurrebart, så vi slenger med noen kroner til bartevoks og kam også, sier Nguyen Berg.

Arbeiderpartiet har planlagt å stemme for MDGs forslag, men ville ikke kommentere saken ytterligere. – De får bare holde på, mumler byrådsleder Raymond Johansen mens han lager en slags ubestemmelig prustelyd med nesen.

Delte meninger

Blant Oslo-befolkningen er meningene delte. – Veltepetter er veldig 2015, sier en latterlig liten mann (39) utenfor Tim Wendelboe på Grünerløkka. – Jeg har overlevd alle mine slektninger og venner. Kjære Gud, gi meg tillatelse til å dø, sier en eldre mann (219) på Aker Brygge.

En forsker ved Transportøkonomisk institutt mener at miljøgevinsten fra økt bruk av veltepetter og snurrebart vil være stor. – Det er ikke noe forskning på det. Men det ser veldig dumt ut, så vi antar at det er bra for miljøet, forteller forskeren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here