LØDINGEN: Teknisk feil gjør at Hans (28) stadig får nye og ukjente Facebook-venner (Foto: Sebastian)

 

Hans Reiersen (28) har møtt de færreste av sine Facebook-venner ansikt til ansikt. For i motsetning til hvordan det foregår i det virkelige liv, har han knapt valgt venner på Facebook på egen hånd. – Facebook legger dem til for meg, forteller Reiersen. Og sannsynligvis skyldes det en teknisk feil hos det sosiale mediet. – Jeg har som regel ingen forbindelser til disse menneskene fra før, og nå har jeg gitt opp å «unfriende», sier den unge mannen, som jobber som i IT-bransjen til daglig.

Fått sansen for flere av «vennene»

Reiersen har ikke mange venner i det virkelige liv og har begynt å sette pris på det som Facebook gjør for ham. – Faktisk har jeg fått sansen for flere av dem, forteller han. – Trude i Holmestrand, for eksempel, jeg ville ikke vært foruten hennes sprø oppdateringer på fredager, hun markerer helg, for å si det slik. Eller Kenneth og Bjørns ville rapporter fra byen. Hadde vært morsomt hvis de traff hverandre, de virker å passe godt sammen. «Er du høy på pæren så får du an i ræven», som Bjørn sier. Ha ha! Eller Ove, som legger ut bilder fra fisketurer – han virker å ha peil på det han driver med.

Vurderer en liten «get together»

Og nå leker Reiersen med tanken på å invitere alle «vennene» sine på en heidundrende fest. – En liten get together. Jeg leker med tanken, sier Reisersen kontemplerende. – Tenk hvordan Trude hadde funnet tonen med Kenneth og Bjørn. Og jeg tror Ove og jeg har en del til felles. Og så har vi Tom fra Sortland, som nettopp har mista samværsretten til barna. Han kan trenge en fest.

Det har ikke lyktes Nieuhetene å komme i kontakt med Facebook for kommentar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here