Målefenomenet dybde ønsker selvstendighet – om den så må implodere for å få det til (Foto: Colm Walsh)

 

– Vi er lei av å havne i annen rekke, forteller målefenomenet dybde, som ifølge nettleksikonet Wikipedia er et spesialtilfelle av lengde.

Dybde kan som kjent kun måles innover og ikke-oppover, i tillegg til ikke-nedover. Det er disse begrensningene som dybde nå ser seg lei av.

– Nå vil vi bli en selvstendig måleenhet. Tiden er inne for å rive oss løs fra lengde.

I en verdensomspennende pressemelding som ble sluppet 21. desember utbroderes argumentene for selvstendighet.

“Hva gjør kirurger – verdens smarteste mennesker med verdens mest ettertraktede yrke? De skjærer seg gjennom huden, de skjærerinnover, i dypet, for å blottlegge organer. De skjærer ikke langs huden, langs pasienten. Hva gjør mennesker når dere har seksuelt samkvem, ansett som verdens mest tilfredsstillende handling? Penis eller kunstige, falliske hjelpemidler penetrerer innover, i dybde. Penis går inn i munnen. Dere jokker ikke langs kroppen. Hvor befinner de seg, de mystiske og ennå uoppdagede skapningene som trollbinder oss alle? Jo – nede i havets dyp. Ikke langsmed bakken. Dybde. Dybde. Dybde.”

– Nå har vi vært i skyggen av lengde lenge nok, forvist til lengdens bakrom, så å si, ikke engang verdig et selvstendig dimensjonsbegrep. Vi har vært tråkket på og blitt herset med helt siden menneskene begynte å måle dimensjoner, sier dybde i en kommentar. – Vi har vært ofre for hersketeknikker og nedlatenhet lenge nok.

Og får de ikke snart sin egen kategori, truer dybde med å foreta en synkron implosjon på de største byggevareforretningene. I Norge anses kjedehandler som Byggmax, Byggmakker og IKEA som i særlig risiko for angrep.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here