Vi er på fødestua på Kristiansund sykehus for å hilse på et av de nyeste tilskuddene til den norske velferdsstaten. Den lille krabaten veier 3340 gram, måler 51 cm på sokkelesten og har et par nydelige blå øyne. Men hva skal barnet hete?
– Både jeg og Magnus er store Game of Thrones-fans, forteller den nybakte mammaen Merete. – Vi møttes faktisk på et internettforum dedikert til bokserien i 2009. Pappa Magnus nikker. – Det var ingen tvil om at han måtte hete Game, smiler han mens han kikker ned på sønnen som sover søtt.

Lille Game er ikke alene. 34 gutter og jenter ble tildelt det samme navnet i 2014. Dessuten ble det født 28 barn som fikk navnet HBO Nordic Gratis Prøveperiode, og fire små gutter ble døpt Har Du Sett The Wire.

Stadig mer utbredt

Navneforsker Bent Bjørnsen forteller at trenden med å gi navn etter kjente bøker, filmer og TV-serier blir stadig mer utbredt i Norge. – Vi som har barn i småskolen har sikkert lagt merke til alle de små jentene på 6 år som heter Purgatory Fan Theory, etter den populære amerikanske serien Lost, forklarer Bjørnsen. – Men dette er heller ikke noe nytt fenomen. Selv har jeg tre barndomsvenner som heter Airwolf.

Neste navn er allerede klart

Merete og Magnus ser ned på den fredelige lille gledesbylten sin. De forteller at Game ikke skal få være enebarn så lenge. – Vi har alltid ønsket oss to barn, sier Merete. Og navnet har de selvsagt klart allerede. – Han skal hete Bok, sier Magnus stolt. – Eller hun, ler Merete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here