SV har kjempet for arbeiderklassen i flere tiår uten å få så mye som en takk. Nå er tålmodigheten snart slutt. (Foto: Stig Marlon Weston / SV)

 

Etter flere år med lave meningsmålinger begynner sentrale skikkelser i SV å miste tålmodigheten med arbeiderklassen.

– Det er ikke oss det går utover, skriver SV-topp Kirsti Bergstø i et åpent brev til arbeiderklassen som hun postet på Facebook i går. Hvis de blåblå får lov til å fortsette å bygge ned velferdsstaten blir det verst for dere. Vi i SV har utdannelse og sosiale nettverk hvis noe skulle svikte.

Gidder snart ikke mer

Også tidligere nestleder Bård Vegar Solhjell signaliserer at arbeiderklassen snart må ta seg sammen, om partiet skal gidde å fortsette med klassekampen.

– De kan ikke fortsette å stemme på Fremskrittspartiet og forvente at vi skal sikre dem velferdsordninger og faste ansettelser, sier Solhjell.

– Dette skulle jo være et parti for industriarbeidere og lavtlønte i servicenæringen, sukker Solhjell. Men de eneste som stemmer på oss er sånne damer i offentlig sektor med klær fra UNO.

Solhjell legger til at han ser for seg å starte en sjakk- og musikkpodcast hvis partiet legger ned driften.

Fire måneder på seg

Partileder Lysbakken har ikke selv kommentert utspillet, men etter det Nieuhetene erfarer har arbeiderklassen fire måneder på seg til å signalisere gjennom meningsmålinger at de forstår sitt eget beste før partitoppene går over til lederstillinger i frivillig sektor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here