GARDERMOEN: Lars Høtvik (34) nekter å anerkjenne sikkerhetskontrollen på flyplasser. (Foto: Oslo Lufthavn)

Norges hovedflyplass i november. Folk passerer gladelig gjennom sikkerhetskontrollen. De kaster fra seg vann og parfyme — fordi staten sier at de skal gjøre det. Alle spiller ball med myndighetene. Bortsett fra Lars Høtvik, som nok en gang har satt seg på bakbeina.

Vet hva som venter

Dette vil bli den 45. gangen Lars Høtvik har vært på en flyplass uten å ha kommet seg på et fly. Han står utenfor sikkerhetskontrollen med 30 flasker vann som han har tenkt å ta med seg, og både han og alle rundt han vet hva som venter.

De ansatte i sikkerhetskontrollen lukter også lunta og fjerner Høtvik fra området. «Dette er grunnen til at jeg ikke vil anerkjenne sikkerhetskontrollen», hyler Høtvik følelseskaldt. Han trenger åpenbart sitt vann.

En seier

Noen minutter senere finner vi han igjen på utsiden av flyplassen. Han smiler bittert og nydelig, og ser på dette som en seier. Riktignok vil han nå gå glipp av konfirmasjonen til sin sønn, men han regner med å kunne sende sønnen et smålig gratulasjonskort i stedet.

– Ligger det en ideologi bak, lurer nieuhetene på avslutningsvis. Høtvik rister lurt på hodet.

1 COMMENT

  1. Denne artikkelen var et godt eksempel på begrepet ‘trelle-sinn’. ‘Husmannsånd’ eller ‘lua i hånda’ er også beskrivende.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here