Tidligere terrorist skal «drepe det» i norske sosiale medier (Foto: Andre Proulin)

IS-soldat Ibrahim al Eufrat (24) er ansatt som SoMe-sjef i Burson-Marsteller, en ledende bedrift innen PR og kommunikasjon. Det skal være IS’ dominerende tilstedeværelse på sosiale medier som gjorde at bedriften tok kontakt med eks-terroristen, som frem til september i år har kjempet for Den islamske stat i Baiji i Irak.

– Alltid på hugget

– IS har en mediestrategi som er helt rå, forteller kommunikasjonssjef Ellen Tørup som begrunnelsen til ansettelsen. – De er alltid på, alltid på hugget. Og Ibrahim har en signatur på det han gjør som er så utrolig dedikert. Han dreper det, rett og slett.

Nå håper de at den unge internettideologen skal ta med seg mye av sin iver og energi over i sin nye stilling. Det er spesielt på nettverkene Twitter, Snapchat og Facebook den irakiske ynglingen skal ha sin kompetanse.

al Eufrat selv har vært klar på at det ikke er aktuelt å skulle arbeide på kontor. Derfor har Burson-Marsteller skaffet ham en leilighet på Grønland i Oslo. – Det blir rett og slett for vanskelig å opprettholde den nødvendige daglige kontakten hvis han skulle jobbe fra Irak. Dessuten ligger Baiji i utkanten av Den islamske stat, og vi kunne ikke gitt garantier for tryggheten hans der, utdyper Tørup.

Sjefen konverterte

– Dette med drap og tortur ligger i fortiden. Vi må alle kunne gå videre, forteller al Eufrats nye sjef. Og Tørup selv har også gått videre. Den nyansatte eks-drapsmannen hadde nemlig enkelte personlige preferanser som måtte imøtekommes. I oktober konverterte Tørup til islam for å kunne kontakte eks-islamisten personlig. – Personlig kontakt og tett oppfølging er key her. Han fortalte at jeg måtte kunne resitere fritt fra Koranen, eller så måtte han halshugge meg. Burson-Marsteller er kjent for å være imøtekommende og fleksible, så her var det bare å omvende seg, ler kommunikasjonssjefen.

Redaksjonen i Nieuhetene har ikke oppnådd kontakt med al Eufrat, men han bekrefter at han kjenner til oss gjennom sin sjef, og at han har kartlagt bostedene og familiemedlemmene våre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here