I kjølvannet av den vellykkede Jordbærmusfestivalen på Kongsvinger, har flere kommuner i fylket besluttet å gjøre noe av det samme. (Foto: Jan-Tore Egge)

Da Aune Sand arrangerte Jordbærmusfest på Kongsvinger festning, kastet byen Kongsvinger seg rundt og arrangerte Jordbærmusfestival. Nå har flere blitt smittet av basillen.
– Når vi ser hvor store fordeler Jordbærmusfestivalen har gitt til Kongsvinger kommune i form av gjester, investeringer og omdømme, har vi også besluttet å utnytte hysteriet rundt “Jordbærmus” som en vekststrategi, forteller ordfører i Våler kommune Kjell Konterud.
– Men vi vil gjøre det på vår måte, legger han til.

Ny næringspark på Haslemoen

I stedet for en festival, planlegger Våler kommune nå å åpne Jordbærmus Næringspark på Haslemoen.
– Her vil ekteparet Aune Sand og Marianne Auli kunne etablere sin virksomhet på en fiks ferdig tomt. Vi har allerede satt opp et atelier til Marianne, og dessuten har vi gjennom en valgfagsordning sikret at Aune fritt kan benytte seg dramaelevene ved Solør videregående skole i sitt kunstneriske arbeid. Konterud forteller videre at Sand og Auli vil være fritatt eiendomsskatt hvis de etablerer seg på Haslemoen.

Rockekommune innen 2030

Og Våler er ikke alene. I Åsnes kommune har kommunestyret besluttet å arrangere en årlig Jordbærmusuke første helg i september. Og i Trysil kommune har flere politikere signalisert at de ønsker å bytte ut de to skistavene i kommunevåpene med et Marianne Auli-maleri.
– Skal vi bli en rockekommune innen 2030, som er vår visjon, er i nødt til å tiltrekke oss den kreative klasse, fortelle Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug. – Og i dette lille nisselandet er den kreative klasse ensbetydende med Aune Sand og Marianne Auli, avslutter Trysilværingen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here