KONGSBERG: Har hilsetyranniet gått for langt?

Utfordringer kan oppstå hvor som helst i sosiale settinger. Men hvor lenge skal man stå og bare se på?

Stian (34), som ikke ønsker å oppgi etternavnet sitt, følger hver dag sine to barn til en barnehage i hjemstedet Kongsberg. Stian har tipset oss om en annen far med barn som går i samme barnehage. Det er oppførselen til denne mannen som Stian i lengre tid har irritert seg over.

Mannen hilser og smiler, som for på død og liv å skulle vise hele verden at han er oppmerksom på omgivelsene og menneskene rundt seg.

Ifølge Stian har mannspersonen hilst på alle voksne, uavhengig av når på dagen han befinner seg på barnehagens område. Personen har heller ikke tatt hensyn til om han får øyekontakt med sine ofre og velger å si “hei” uansett tilfelle.

Nærmest som en tvangshandling.

– Vi er flere nå som ikke orker mer

– Det skjer på morgenen også, forteller Stian. – Han ønsker oss en god dag, for eksempel. Eller god helg, selv om det er fredag morgen.

Hadde denne talemåten funnet sted ved henting kunne mer vært tilgitt, ifølge den krenkede småbarnsfaren. – Jeg vet ikke. Vi hadde tålt mer, vi hadde det. Vi er flere nå som ikke orker mer.  Jeg har snakket med andre foreldre i barnehagen om dette også, og flere av dem har nikket til det jeg har sagt.

Etter hva Nieuhetene kjenner til, nynner mannen ofte på en liten melodi, slår av en prat med de ansatte i barnehagen, er lett i steget og går med sykkelhjelm på hodet. Han sykler til jobb hver dag og virker å trives i livet.

– Men det skal ikke være vårt problem, som Stian sier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here