BALESTRAND: Høyres representant i Balestrand kommunestyre, Fatima Cruickshank, har vedtatt et forelegg på 5000 kroner etter at hun i april ble pågrepet for å tenke på det ulovlige rusmiddelet cannabis. (Foto: Jason Hargrove)

Lokalpolitikeren sier til Balestrand Budstikke at forseelsen skjedde i et middagsselskap hos venner av familien.

– Jeg satt ved bordet og lot tankene flyte litt. Jeg skal være den første til å innrømme at det gikk litt over styr. Plutselig satt jeg der og tenkte på marihuana. I hovedsak tenkte jeg på scenen i den klassiske amerikanske filmen «Easy Rider», hvor blant andre Jack Nicholson røyker en «joint» (sigarett iblandet narkotika, red.anm.). Deretter tenkte jeg litt på at Pål Bang-Hansen visstnok hadde røyket hasj sammen med Nicholson, forteller Cruickshank til lokalavisen.

– Jeg gikk over streken

Høyrepolitikeren sier at hun aldri tenkte tanken på å røyke det ulovlige rusmiddelet selv, men innrømmer at hun gikk over streken. – Vi politikere bør selvfølgelig gå foran med et godt eksempel. Dessuten er det mange viktigere ting man kan tenke på.

Noen dager senere ble høyrepolitikeren pågrepet som ledd i en større aksjon, hvor til sammen 30 innbyggere i den billedskjønne bygda ble bøtelagt. Hun insisterer på at den uheldige tankerekken var en engangsforeteelse. – Det er ikke en sånn person jeg er. Alle som kjenner meg vet at jeg stort sett bare tenker på skattepolitikk og romfart. Noen ganger tenker jeg på ekorn, sier Cruickshank.

– En gang så jeg et ekorn i et fuglehus. Ekornet kan ikke vite at det bare er fugler som får bo der.

For barnas skyld

Lensmann i Balestrand, Ronald Hestevik, sier at politiet er storfornøyd med sin innsats mot bygdas rusmiljø. – Dette gjør vi først og fremst for den yngre generasjonens skyld. Jeg har hørt historier om barn helt ned i tolvårsalderen som har gått rundt og tenkt på hasj og andre ulovlige rusmidler. Det er ikke sånn vi vil ha det her i Balestrand. Vi vil at barna skal tenke på båter, lokal industri og forskjellene mellom menn og kvinner. Hyggelige ting, understreker Hestevik.

Balestrand Høyre sier i en pressemelding at Cruickshank inntil videre er suspendert fra alt politisk arbeid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here