Ketil Solvik-Olsen (FrP) er “mer enn 99 prosent sikker” på at det omdiskuterte hurtigtoget mellom Skien og Oslo skal stå klar til avgang innen februar 2019. (Foto: International Transport Forum) 

Dette kom frem under torsdagens debatt i Dagsnytt 18 på NRK P2. Når Nieuhetene spør ministeren om det i realiteten dreier seg om en sikkerhet på hele 100 prosent og dermed ensbetydende med et løfte, blir han nødt til å modifisere seg.

Første desimal kommer avgjort høyt opp på skalaen

– Det er ikke et løfte, det er ikke en sikkerhet på 100 prosent det handler om, dette synes jeg det er viktig å bringe klarhet i, er han raskt ute med å avkrefte. – Det dreier seg om det øvre sjiktet av 99-tallet, forsikrer han. – Det har en desimal som avgjort kommer høyt opp på skalaen. Dette er som sagt ikke et løfte, det er ikke 99,9, liksom. Det er mer sånn… 99, 8 prosent sikkert.

Ikke under noen omstendighet anledning til å runde oppover

Når vi konfronterer Solvik-Olsen om muligheten for at det andre desimalet kan ligge høyt og i realiteten dermed vippe tallet opp på 99,9 prosent, reagerer han med ytterlig avklaring: – Det andre desimalet er lavt, det er ikke under noen omstendighet anledning til å runde oppover her. Vi snakker en… 99,84 prosent. Men, forteller FrP-politikeren, så er til gjengjeld det tredje desimalet svært høyt. Vi skal helt opp på…. 99,849 prosent. Som sagt, vi snakker ikke om lovnad, men om solid sannsynlighet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here