MOLDE: Vestlandets nye standupstjerneskudd? Møt komiker-wunderkind Daniel fra Kviltorp. (Foto: Gregg O’Connell)

Daniel Roflestad (22) fra Kviltorp ble forleden spurt på mikrobloggnettstedet Twitter om han ville prøve seg på standup. Dette etter å ha publisert en rekke såkalte bildetweets med humoristiske motiv. Roflestad opplevde at flere av bildene ble delt på det populære nettstedet, og etter bare syv-åtte måneder telte følgerskaren hans rundt 150 mennesker. Det er disse menneskene den unge moldenseren har i bakhodet når han nå setter sammen sin standupdebut. Nieuhetene har møtt Daniel på hjemmebane. Den unge, selvsikre mannen som til vanlig jobber som tømrer viser ikke mange ytre tegn til nerver.

Går ikke av veien for å snakke om nattmat

– Jeg tenker på ting som mennesker kan relatere til, kan han røpe. – Sex, fyll, uvaner, nattmat, flaue ting. Ja, ting som folk kanskje ikke tør snakke så mye om, men som de fleste opplever i livene sine. Dette tror jeg folk hungrer etter å høre om, og de kommer til å falle av stolen når jeg tar opp disse temaene fra scenekanten.

I tillegg har den vordende komikeren nettopp blitt barnefar. Her er det mye materiale å ta av, mener han. – Bleieskift, nattevåking, gulp, fødselsprosessen… lista bare vokser, smiler han. – Jeg tror publikum blir delt i to: en gruppe kommer til å kjenne seg igjen og synes det er fantastisk at noen endelig tør å sette ord på det de baler med til daglig. Den andre gruppa, de barnløse, er helt grønne på dette, og kommer til å tenke på det som et fascinerende univers de nå blir innlemmet i.

Aktuell med sterk sang om klimaendringer

Daniel blir ivrig og peker på en el-gitar som står i hjørnet. – Jeg har spilt mye for babyen vår i det siste, forteller han. – Jeg tenker å avslutte standupen med en liten vise. Jeg har laget en seriøs tekst på engelsk, om miljødebatt og klimaendringer. Som akkompagnement til visen har han tenkt å hente inn sin forlovede, som trakterer både piano og korsang. Og det må jo bli bra, med 150 publikummere? spør han retorisk og smiler komikersmilet sitt.

Resten av oss får vente og se – og møte opp på Studiebakeren 12. november klokka åtte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here