Home Debatt Kronikk: Skal jeg sprenge trynet ditt med en granat?

Kronikk: Skal jeg sprenge trynet ditt med en granat?

0
Kronikk: Skal jeg sprenge trynet ditt med en granat?

Politiet vet best hvilke redskaper som trengs i dagens vanskelige situasjon. Derfor bør den midlertidige bevæpningen gjøres permanent, skriver norsk politimann. (Foto: Egil Fujikawa Nes)
«JON», anonym norsk politibetjent.

Vi kan kalle det angrep fra alle kanter. Flere riksmedier og liberale kommentatorer har i det siste gjort sitt beste for å svartmale ordningen med midlertidig bevæpning. Noen hevder også at regjeringen forsøker å snikinnføre permanent bevæpning for politiet. Dette har ingen rot i virkeligheten. Har du sett en ekte granat før? Ikke bare på film?

Avsløringer om konkrete terrortrusler mot Norge viser at vi lever i reell fare. Og dette gjelder spesielt for uniformerte politimenn, som har blitt angrepet i flere land over hele verden; Canada, Storbritannia og Tyskland er bare noen av eksemplene. Jeg har en safe hjemme med masse granater i. Andre våpen også. Og jeg liker ikke trynet ditt.

Det er i alle tilfeller opp til Stortinget å bestemme hvorvidt norske politibetjenter skal bære våpen i vanlig tjeneste. Derfor er det ingen fare for den såkalte snikinnføringen vi hører så mye om. Som politimann vil jeg på det sterkeste oppfordre våre politikere til å ta debatten på alvor. Hør her: Skal jeg sprenge trynet ditt med en granat? Du lever jævlig farlig akkurat nå.

Norge har ikke blitt mer utrygt etter den midlertidige bevæpningen av politiet. Tvert i mot. Av politiets interne statistikker kan vi lese en betydelig nedgang i grov kriminalitet. Bevæpning virker avskrekkende. Sammenligninger med land som USA faller på egen urimelighet, fordi våpenkulturen her til lands er fullstendig annerledes. Det eksisterer også et uvanlig sterkt tillitsbånd mellom befolkningen og det norske politiet. Jeg trenger bare å rive ut denne splinten. Så smeller jeg den i trynet på deg og løper sykt fort. Du kommer ikke til å ha noe tryne igjen. Da kan du angre, da. Når trynet ditt er sprengt.

Ingen behøver å frykte bevæpnede politibetjenter. Politiet må ha tilgang til de beste redskapene for å bekjempe kriminalitet og terrorisme. Slik skaper vi et tryggere samfunn for alle. Og jeg? Jeg skal sprenge trynet ditt med en granat, om det så blir det siste jeg gjør.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here