Home Vitenskap Guds karakterbok er funnet

Guds karakterbok er funnet

0
Guds karakterbok er funnet

Jahve, Elohim, Adona, Allah: kjær gud har mange navn. Sommerens arkeologiske utgravninger i Eridu i Irak avsluttes, og resultatene når sakte men sikkert ut til mediene. (Foto: Julio Martínez)

Det mest slående funnet fra denne sesongen er utvilsomt leirtavlen med kileskrift som arkeologene har valgt å kalle “Guds karakterbok”. Tavlen er i god fatning og skal ifølge eksperter på kileskrift være ført i et proto-sumerisk språk og er produsert for minst 6000 år siden. Det som virkelig har fått ståpelsen til å reise seg hos vitenskapsfolk, teologer og troende verden rundt, er imidlertid budskapet som kan leses på tavlen. Tittelen på tavlen er “Tilbakemelding på særoppgaven SKAP LIV PÅ EN PLANET”, og er tilsynelatende forfattet av en av Guds lærere, som selv er guddom. Det kommer fram at særoppgaven gikk ut på å skape liv, og i denne sammenhengen kan vi slå fast at det er livet på Jorden, Tellus, det er snakk om.

Lærerguden er ikke nådig med den unge Guds oppgave, og i den anledning kan Nieuhetene med stolthet dele noen av de mest nådeløse vurderingene fra teksten med leserne:

OM LIV: “Det er ren latskap å skape liv på en planet hvor det allerede har vært liv i flere hundre millioner år”

OM OPPSETTET: “Det er fremdeles en del bugs – for eksempel hos egenskapene til en del firbeinte og tobeinte skapninger. Godt å se at du utslettet neandertalerne, men det var dessverre etter at de blandet blod med de mer avanserte menneskene. For sent!”

OM KATTEN: “katten har hele ni liv, mens menneskearten har bare ett.” Kommentar i margen: “Implementere konseptet reinkarnasjon?”

OM HYENEN: “Overdrevent slem? Tone ned latteren i det minste”

OM MENNESKET: “Disse tobeinte dyrene (skape større hjerne?) har problemer med å tilpasse seg andre dyrearter. Etter hvert som de har spredt seg på kontinentene har flere utviklet herrefolkideer. Disse må modifiseres. Husk – bare ett folk kan være herrefolk!”

Til slutt bes det om at Gud må slette særoppgaven. Til dette har den unge Gud selv påført en syrlig kommentar i bunnen om at særoppgaven er “selvutslettende”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here