Salget av personbiler tok aldri sommerferie i år. Ifølge Opplysningsrådet for Biltrafikk (OFB) får flere og flere nordmenn sansen for sånne biler som den på bildet (Foto: IFCAR).

Mens nordmenn tidligere har foretrukket sånne lave biler, eller de derre med stort bagasjerom, har OFB registrert i 2015 en økning i salget av sånne høye, store biler.

Salget har tatt av

– Sammenligner vi med året før, har salget av sånne biler tatt helt av, utbryter John-Erik Tangen og peker på bilen på bildet. Tangen er kommunikasjonsmedarbeider i OFB og har fulgt salgsstatistikken for det norske personbilmarkedet i flere tiår. – Øverst på salgstoppen troner sånne store biler. Litt lenger ned på listen finner vi sånne andre biler, de små som folk pleide å kjøre før og så de derre elbilene, sier Tangen.

Økning i kjøring

Mens bilprodusentene endelig har fått fart på salget av sånne biler, har salget av sånne andre biler bremset helt opp. Tall fra Tyskland og Japan viser at biler også er populære i utlandet. – Det skyldes nok økningen i kjøring, sier Eivind Lie, analytiker i Statistisk Sentralbyrå. – Vi ser at folk kjører mer enn før, og dette har drevet salget av sånne biler med ratt, forklarer Lie. Lies analyse finner støtte i Veidirektoratets tall for forrige kvartal, som forteller om fortsatt bruk av vei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here