TRONDHEIM: Den amerikanske høytiden halloween har utløst en eksistensiell krise hos 13 år gamle Thomas Sparboe. (Foto: ClickFlashPhotos)

Den trønderske tenåringen har de siste årene gått flere runder med «knask eller knep» på halloween, men innrømmer nå at han er usikker.

– Jeg står overfor et realt dilemma, sier den veslevoksne pjokken til Nieuhetene. – Gustav og Abdi skal helt sikkert kle seg ut og hele den pakka der. De er gode venner, men jeg merker også at vi har begynt å drive fra hverandre den siste tiden. Jeg sikter meg inn mot en annen sosial omgangskrets hvor «godteri eller lureri» kanskje ikke er det kuleste man kan gjøre lenger.

Gryende følelser

Sparboe har nemlig en stående invitasjon til halloweenfesten hos Tuva Ritter (14), som han har vært avstandsforelsket i de siste tre ukene. Han innrømmer at det er fristende.

– Jeg har jo blitt ganske interessert i det motsatte kjønn i det siste, det skal jeg ikke legge skjul på. Samtidig syns jeg jo fortsatt det er vanvittig digg med godteri. Jeg kan liksom ikke se for meg at jeg kommer til å vokse fra godteri. Og så er det litt kleint med disse festene i tidlig tenårsalder. Foreldrene hennes skal jo være der. Det er jo teknisk sett en festsituasjon, men det blir samtidig veldig kontrollert, på en måte.

Vanskelig alder

13-åringen har i skrivende stund ennå ikke bestemt seg for hvor han vil tilbringe allehelgensaften, men forteller til Nieuhetene at han nærmer seg en beslutning.

– Jeg kan ikke drøye for lenge heller, siden mamma må ha beskjed i god tid når det gjelder kjøring og henting og sånn. Det er et logistikkaspekt ved dette også, så jeg må bare bestemme meg.

Sparboe forteller at han føler seg revet mellom ulike lojaliteter, og at både gamle og nye vennskap kan stå på spill.

– Det er en vanskelig alder, sier han. – Jeg er liksom verken det ene eller det andre. Kanskje jeg bare blir hjemme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here