Home Mellommenneskelige forhold Chill coronakarantene for mann (31): – Jeg fikk en cola og Donald av mamma

Chill coronakarantene for mann (31): – Jeg fikk en cola og Donald av mamma

0
Chill coronakarantene for mann (31): – Jeg fikk en cola og Donald av mamma
Foto: Anne Kettle

BERGEN: Torgeir Johnsen Kettle (31) snufser, har feber og må holde seg hjemme fra jobben. Men det er ikke noen vanlig influensa som herjer i kroppen hans – Torgeir har nemlig fått det mye omtalte coronaviruset.

– Jeg fikk påvist viruset hos legen i forigårs. Som en av de første nordmennene, forteller den rødkinnede kommunikasjonsrådgiveren med glassaktige øyne til Nieuhetene over Skype. – Så nå må jeg holde fortet hjemme enn så lenge.

En av de første nordmennene med corona

Torgeir er en av få nordmenn som har fått påvist coronaviruset, og følgelig er det lite med medisinsk erfaring å hente her hjemme med sykdomsforløp og helsemessige hensyn som smittede personer må ta.

Enn så lenge begynner karantenetiden godt for 31-åringen. Han er enslig, og har ingen å ta spesielle hensyn til i leiligheten i Sandviken i Bergen. Men støttespillere har han alltids.

– Jeg har også foreldre i byen. Faktisk var mamma innom her i formiddag med en cola på glassflaske og nyeste Donald. Det var som tiden hadde stått stille siden de gangene jeg var syk hjemme på 90-tallet. Gosh, det var nice! hoster han.

Mamma med munnmaske

– Er det forsvarlig å få andre på besøk når man har karantene?

– Prøv å si det til mamma, du. Da sier jeg bare lykke til! skratter bergenseren. Han snyter seg i et papirlommetørke. – Alt for guttungen sin, vet du. Men hun hadde sånn munnmaske da. Hun er ikke dum, hun mamma.

90-tallsvibbene kaster av seg

Enn så lenge tar Johnsen Kettle en dag av gangen. Og planen for dagen?

– Det blir å se om det går en gammel sitcom. Ja, disse 90-tallsvibbene ga meg lysten til å se linær-TV, innrømmer han. – Chatten er jo fullstendig død når alle de andre tjommiene er på jobb, legger han til.

Og ja – han passer også på å presisere, ikke uten så rent lite stolthet, at han er den eneste i guttachatten med corona.

– Og vet du, jeg har ikke vært alene mange timene, men man begynner jo å gjøre seg noen tanker etter hvert. Man blir jo litt rar, kanskje. Men er ikke Corona litt sånn 90-talls øl? Dypest sett? Og det er jo det akkurat samme som sykdommen heter. Jeg sier ikke at det trenger å være noen sammenheng her. Men.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here