Dyra koser seg også i varmen. (Bilde: John McColgan)

AUSTRALIA: Varmerekordene ryker som varmt hvetebrød i landet «down under». Ordførere i en rekke byer kan feire temperaturer på opp mot 50 grader.

Australierne er ikke fremmed for godt badevær, men denne sommeren (årstidene er omvendt på undersiden av kloden, vi jobber med å finne ut hvorfor, red. anm.) har virkelig tatt kaka. Nieuhetene har snakket med flere nordmenn som har tilbragt juleferien i kenguruens hjemland, og de sier seg strålende fornøyde med timingen.

– Det er selvfølgelig litt nedtur å komme hjem til klassisk norsk julevær med 19 grader nå, sier Sander Skrotem fra Sunndalsøra. – I Australia var det nesten for varmt til å ligge på stranda. Jeg tok fyr et par ganger, så jeg sitter igjen med noen gode historier, og et par tredjegradsforbrenninger.

Hva værgudene har planlagt for oss framover er ikke godt å si. Kanskje betyr dette at australierne har en iskald vinter i vente? De får nyte det mens det varer. En ting er sikkert – vi blir aldri lei av å skravle om været!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here