Både Jon "Kodak" Berntzen (venstre) og Torbjørn "Golf" Nesse opplevde å skrive til en stum chat fredag formiddag.

Facebooks chat-app Messenger erfarte nedetid i ca en time fredag formiddag. Hendelsen har med stor sannsynlighet medført at flere titalls guttachatter midlertidig har blitt satt ut av spill.

Facebook forklarer nedetiden med tekniske problemer som oppstod i sammenheng med en helt vanlig oppdatering av Messenger-appen. Nedetiden, som kom uten forvarsel, artet seg likevel på en frustrerende måte, skal vi tro Messenger-brukerne Nieuhetene har snakket med.

Sitcom-ide til ingen nytte

– Jeg skulle pitche noe til gutta, forteller Torbjørn «Golf» Nesse. – Du vet aldri når den ideen kan bli til noe mer, og så sitter du plutselig der med et interessert produksjonsselskap og en fet avtale i hånda.

Den unge hadelendingen banker ettertenksomt inn en porsjonssnus under leppa.

– Du finner ikke noen bedre kaste ball-folk på kreative ideer enn mine «main guys» Kim og Benjamin. Men siden jeg aldri fikk noe feedback fra gutta, ble det heller ikke til at jeg skrev pitchen i chatten. Og nå har jeg glemt hva ideen gikk ut på.

«Golf» Nesse fortviler.

– Det er som å se penger renne ut av hånda di, eller ut av hjernen din, da.

Fikk ikke delt geniale bilder

– Det var som å snakke til en tom vegg, sier Jon «Kodak» Berntzen.

Skjermdump: «Kodak» Berntzen snakker til en stum vegg

22-åringen fra Kongsberg er på reise i Sørøst-Asia og har tatt mange fotografier underveis på turen. Nå hadde han sett frem til å poste bilder i guttachatten han deler med åtte andre kamerater. Men da han skrev noen standard «guttafraser» i chatten, fikk han ikke respons (bilde).

Ingen av «gutta krutt» så innleggene hans. Og bildene ble ikke lastet opp.

– Vi snakker om helt geniale bilder som jeg har tatt i løpet av en tre måneders tid. Det ene hadde jeg jobba en stund med i Photoshop. Det er fra en travel gate hvor alt er svart-hvitt, men så har du en munk i midten, og klærne hans er røde. Litt sånn uventet sjokk-effekt, forteller han. Jeg kaller det «Jon-metoden». Nå blir det vel til at jeg introduserer det på en utstilling når jeg kommer hjem i stedet, ler unggutten nervøst på telefonen fra Vietnam.

– Sjuk fallhøyde – men men, avslutter han.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here