Politiet måtte gjennom flere hindringer på vei til terrorangrepet i Bærum.

Politiet brukte over 15 minutter på å komme fram til terrorangrepet i Al-Noor-moskeen i Bærum forrige uke. Nieuhetene kan nå avsløre årsakene til forsinkelsen, etter å ha fått tilgang til en konfidensiell lydlogg.

16.15: Det første hinderet dukker opp da politibilen kjører inn i en tunell som viser seg å være malt direkte på bergveggen. Knepet er godt kjent fra amerikanske tegnefilmer. På lydloggen fra utrykningen kan man tydelig høre smerteskrikene idet bilen blir klemt flat som en blikkboks. Noen sekunder seinere retter den seg heldigvis ut igjen.

16.20: Omtrent halvveis på veien til moskeen blir politimennene i bilen distrahert av en grevling i veikanten. De stopper opp i noen minutter for å posere og «dabbe» ved siden av det flotte rovdyret, mens de tar bilder til politiets offisielle Snapchat-konto.

16.24: Med kun noen minutter igjen tar politibilen en skjebnesvanger feilsving som fører mannskapet ut på en humpete grusvei. På lydopptaket hører man årsaken: Allsang av Queens megahit «Bohemian Rhapsody» som distraherer sjåføren.

16.27: Politiet ankommer moskeen, men bruker noen minutter på å komponere en gøyal tweet til etatens Twitter-konto før de går inn og avvæpner terroristen. Etter litt prøving og feiling med metrikken får de til slutt postet en limerick («En mislykket incel fra Bærum…») som formidler alvoret i situasjonen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here