De to flaskene som seinere skulle kombineres i Hareides "blandings" er klart synlig på dette bildet fra Stortinget.

– Utilgivelig, sier nestleder Olaug Bollestad etter at partilederen blandet Cola og Solo på Stortinget i dag.

Det går mot et internt oppgjør i KrF etter at videoopptak av hendelsen begynte å sirkulere på sosiale medier i dag tidlig. Bildene viser Knut Arild Hareide på Stortingets talerstol, idet han heller både Coca-Cola og Solo i samme glass – såkalt «blandings». Hareide tar så en solid slurk av heksebrygget før han fortsetter å snakke. I salen høres spredte gisp og sukk fra KrFs representanter.

Splittet parti

Partiets nestledere er delt i synet på Hareides «blandings-sjokk»:

– Hvis Gud hadde villet at vi skulle drikke blandings, hadde han lagd en ferdig blandet leskedrikk med nettopp denne smaksprofilen, sier Olaug Bollestad. – Det er kanskje ikke så mange tydelige kristne kampsaker igjen for KrF, men jeg føler meg relativt sikker på at dette er en av dem.

Andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad er mer positiv til Hareides stunt. – Partiet står i dag i en slags mellomposisjon i det politiske landskapet, sier han. – Kanskje må vi ikke velge mellom Cola og Solo, eller høyre og venstre? Kanskje kan vi ta det beste fra hver av dem, og lage en brus, og en moderne kristendemokratisk politikk, som tilfredsstiller alle? Jeg tror det var det Knut Arild prøvde å si.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here