Dette er de tre guttene som sitter i Kristiansand fengsel og venter på henrettelse (fra venstre): Sindre Midtbyneset, Mike Alvén, Nikolai Guttersrud

KRISTIANSAND: De tre guttene i starten av 20-årene var tiltalt for å ha brukt samme støvsugerpose siden januar 2016. I dag falt dommen. Alle tre ble dømt til døden ved hengning. 

Sindre Midtbyneset (21), Mike Alvén (22) og Nikolai «Niko» Guttersrud (20) kan angre på at de ikke tok renholdet på alvor i bofellesskapet. Guttene flyttet sammen i en leilighet i Elvegata tidlig i 2016. Siden den gang har latskapen tatt overhånd, og viktige rutiner som å låse verandadøra, tømme sluket for hår og bytte støvsugerpose ble fullstendig forsømt.

– Vi tok det litt chill, bekrefter Mike Alvén på tekstmelding.

Tiltalt for forsømmelse av husarbeid

Da byfogden i Agder fikk nyss om lovbrudden, måtte guttegjengen møte i Kristiansand tingrett tiltalt for forsømmelse av husarbeid.

De tre vennnene valgte å ikke la seg representere av en forsvarsadvokat. I stedet laget de en rap der de ba om unnskyldning og fortalte om tre vanskelige barndommer og spennende konsollspill som heter Fortnite. Sindre var human beatbox.

Hverken dommeren eller jurymedlemmene lot seg imponere. Det lå et alvor over tingrettssalen da dommen falt torsdag kl 14:25.

Pelotong eller galge?

– Dere har latt kåken forfalle i øllukt, skittentøy og flatulens, raste dommeren da han leste opp dødsdommen.

– Vi tok det litt chill.

Det var en stund usikkerhet rundt straffeutmålingen. At guttene skulle bøte med livet var på det rene, men dommeren måtte konsultere med juryen for å avgjøre om det skulle brukes eksekusjonspelotong eller galge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here