Tor Mikkel Wara var en gang FrPs kronprins. Eller heter det kromprins? Jeg sier i hvertfall kromprins. Gjør du óg? Eller heter det òg? Blander alltid de to... (Foto: Kjetil Rolness)

OSLO: FrPs Tor Mikkel Wara hylles av politiske kommentatorer etter at han har vært justisminister i over fire timer uten å si noe rasistisk.

– Endelig

Dagbladets Marie Simonsen er en av de som lar seg imponere av Erna Solbergs siste tilskudd i regjering.

– Endelig har vi fått en voksen i justisministerstolen, sier Simonsen. – Det er veldig uvant å ikke ha en rasist til å lede justisdepartementet, men kjennes veldig riktig.

Null rasisme på nesten ett døgn

Klokken 16.40 onsdag ettermiddag overrakte Per Sandberg nøklene til sin etterfølger, kommunikasjonsrådgiver og First House-nestor Tor Mikkel Wara.

– Endelig har vi fått en voksen i justisministerstolen.

Torsdag morgen hadde Wara rukket å innføre portforbud i Groruddalen, knuse tre Ming-vaser på Slottet og rygge over en uteligger. Men han hadde ikke sagt noe rasistisk. Ikke en eneste rasisme.

– Dette er oppsiktsvekkende fra en FrP-statsråd, forsikrer kommentator i Aftenposten Harald Stanghelle.

– Han har ikke engang falt for fristelsen til å kalle noen en hottentott, selv om dette hadde sendt et betryggende signal til grunnfjellet i partiet. Det er noe statsmannsaktig over Tor Mikkel Wara.

Samstemt ekspertkorps

Det manglet ikke på eksperter som ønsket å kommentere det oppsiktsvekkende politiske comeback til liberalen Tor Mikkel Wara.

– Jeg er også ekspert! forklarer Astrid Meland i VG.

Det er fint det, Astrid Meland, men vet du i det hele tatt hva denne saken handler om?

– Nei, men jeg vil gjerne kommentere den allikevel.

Ok, den handler om at en FrP-statsråd har fungert i nesten ett døgn uten en kontroversiell kommentar.

– Tor Mikkel Wara er en spennende utnevnelse av Erna Solberg. Hun har selvfølgelig gjort dette i samråd med Siv, og det er godt kjent at Siv Jensen og Tor Mikkel Wara er nære venner. Wara står for en annen linje enn Listhaug i mange blablabla. Blablablabla.

Takk til deg, Astrid Meland. Du får en Nieu-genser i posten.

– Det er noe statsmannsaktig over Tor Mikkel Wara.

1 COMMENT

  1. Nå ja, er ikke det festligste at justisministeren visst har levet under falsk navn i årevis, da? Har han fått selvangivelser tilsendt med «Vara», da? Uten å merke det? Eller har han rettet, år etter år? Det er ikke noe som slår igjennom i folkeregisteret, man må gjøre det formelt ot alt det der. Ligningskontoret er faktisk den instansen hvor folkeregisteret befinner seg, så de pleier å være godt koordinerte!

    Det er faktisk moro (ingen ironi intendert).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here