Fra venstre: Ynwa Ellingsæter (3mnd), Ynwa Torgersen (3mnd), Ynwa Kristine Torp (4mnd) og Ynwa Smalstuen Torre (11mnd)

Statistisk sentralbyrå kunngjorde fredag listen over de vanligste jente- og guttenavnene her til lands. I år nådde nykommeren Ynwa helt til topps blant jentene. 

En nasjon av Liverpool-supportere

At alt for mange nordmenn heier på Liverpool har lenge vært kjent, og problemet kommer til å vare i generasjoner fremover om vi skal tro årets liste over mest populære jentenavn. Ynwa (forkortelse for Liverpools supportersang You’ll Never Walk Alone, red anm.) er nå mer populært enn både Sara, Emma og Thea.

– Vanligvis skal vi språkeksperter gå foran med et godt eksempel i vår egen språkførsel, men..

– Ja, det er helt jævlig, sier språkekspert Finn-Erik Vinje. – Vanligvis skal vi språkeksperter gå foran med et godt eksempel i vår egen språkførsel, men i dette tilfellet må jeg nesten bare slå fast at denne utviklingen er forpult horejævlig, sier Vinje.

– Det er bare *frysninger*

Selv Fremskrittspartiet, som vanligvis pleier å være mest opptatt av om muslimske navn gjør det bra på listen, reagerer på utviklingen.

– Ja, jeg sa at det var skremmende at Muhammed lå på førsteplass i Oslo blant guttene, men at fuckings Ynwa har blitt Norges mest populære jentenavn, det er bare *frysninger*, utbryter Helge André Njåstad (FrP).

Hvordan greide du å uttale asteriskene, Njåstad?

– *frysninger*? Jeg vet ikke. Jeg har bare alltid hatt den evnen. Å uttale asteriskene når jeg snakker. Jeg har kunnet gjøre det helt siden jeg var liten guttunge.

Seriøst? Det var sinnssykt imponerende. Kan du uttale «gåseøyne» også?

– Hehe. Nei det er kun asteriskene. Skal jeg si gåseøyne må jeg gestikulere med to fingre på hver hånd som alle andre.

– det var skremmende at Muhammed lå på førsteplass i Oslo blant guttene, men at fuckings Ynwa har blitt Norges mest populære jentenavn, det er bare *frysninger*

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here