Det er lett å tenke på Ketil Stene som selve gjennomsnittsmannen. Men det er før han forteller deg at han heier på Liverpool Football Club. (Foto: Ann Lee Rhymes)

HØNEFOSS: For mange  fremstår Ketil Stene (35) kanskje som en litt uspennende mann i midten av tredveårene, med jobb i eiendomsbransjen, nyoppusset rekkehus, en datter på tre år og en sønn på vei. Tro om igjen. Ketil Stene heier på Liverpool.

Har et ess i ermet

– Ja, det har nesten blitt en greie nå, svarer Stene. – Jeg kan liksom se i øynene på de jeg snakker med at de synes jeg er litt konform. En mann uten overraskelser, liksom. Men da har jeg ett ess i ermet. Jeg forteller dem helt uten forvarsel at jeg var på Anfield sammen med to kompiser i mars i år. Det pleier å avgjøre saken, ler han.

Ketil og kona Renate (33) venter nummer to rett over nyttår. Det skal bli en sønn.

– Jeg følte meg såpass sikker på at det ville bli en gutt at jeg plukket med meg drakt til guttungen da vi var i Liverpool. Jeg kjøpte likegodt babysettet, 2 års-drakta, 4 års-drakta og 6 års-drakta når jeg først skulle dra kortet.

– Jeg forteller dem helt uten forvarsel at jeg var på Anfield sammen med to kompiser i mars i år.

Alle har et særpreg

Ketil bretter draktene pent sammen mens han forteller at det å være vanlig også kan være vanskelig i møte med mennesker.

– Alle har noe unikt ved seg, forklarer Hønefoss-gutten. – Det er veldig lett å glemme. Man bør ikke skue hunden på hårene. Den gråeste musa kan ha den feteste hobbyen.

– Den gråeste musa kan ha den feteste hobbyen.

For Ketil Stene er det fotballinteressen. Særlig engelsk fotball. Og da er det kun ett lag som gjelder. De rødkledde fra Merseyside. Valget var ikke tilfeldig.

– Nei, det er en veldig komplisert historie med røtter tilbake til 1980-tallet. Den inkluderer en onkel, en rekke tilfeldigheter og pappa selvfølgelig, forklarer Stene alvorlig og legger vekt på at akkurat hans motivasjon for å bli Liverpool-supporter er helt annerledes enn alle andre menn i 30-årene.

Ikke A4!

Plutselig blir intervjuet avbrutt av at printeren til Stene, som står i gangen, går fullstendig kanakkas. Den oppfører seg på en mer utilregnelig måte enn Ketil noen gang har gjort i løpet av sine trettifem år på jorden.

Ut av printeren kommer ark i alle former, farger og størrelser. Store blå pappark, rillete rosa papirstrimler og røde ark i ellipseformer. Arkene fyller opp gangen, og printer viser ingen tegn til å stoppe. På arkene står det sitater, av selveste Bill Shankly – den taleføre trenerlegenden. Ketil kneler foran printeren og begynner å lese sitatene nøye. Vi lar ham være i fred, og forlater rekkehusleiligheten ubemerket.

– Det er en veldig komplisert historie med røtter tilbake til 1980-tallet, den inkluderer en onkel, EN REKKE TILFELDIGHETER, og pappa selvfølgelig.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here