Interiørbloggeren Linn-Elisabeth Nome Rudijordet har blitt tildelt Nobelprisen i rustikk for 2017. (Foto: Alfons Noble)

STOCKHOLM: Kungliga Vetenskapsakademien kunngjorde i går at årets nobelpris i rustikk går til interiørdesigner Linn-Elisabeth Nome Rudijordet (44) fra Jessheim, også kjent som bloggeren Nome, Sweet Nome.

I begrunnelsen heter det at Rudijordet vinner prisen for hennes evne til å kombinere det rustikke med nye stilistiske elementer, men alltid med godfølelsen i sentrum.

Ikke redd for terrakotta

– Folk er så redde for terrakotta, ler Rudijordet. – Men jeg er ikke redd for terrakotta. Terrakottakrukker, noen beisede paller med en linduk og litt bling-bling på toppen. Der har du nattbordet mitt, forklarer interiørbloggeren.

– Jeg er ikke redd for terrakotta!

Selv om det er minimalistisk design som dominerer i interiørblader og på messer, er ikke Linn-Elisabeth redd for å gå imot strømmen.

– Ja, jeg er vel en maksimalist. Det skal ikke være kjedelig å gå inn i sin egen stue, sier Rudijordet som har tapetsert en av stueveggene med gamle postsekker.

Hva skal man føle når man går inn i sin egen stue da, Linn-Elisabeth?

– Man skal tenke, her var det lættis, svarer bloggeren kontant.

Ydmyk prisvinner

At hun nå belønnes med det ypperste trofeet innen motkulturell interiørdesign, Alfred Nobels minnepris i rustikk, gjør Jessheim-kvinnen ydmyk.

– Utrolig moro. Rett og slett utrolig moro. Nå skal jeg svinge meg med svenska kungen, ler Linn-Elisabeth mens hun danderer noen tibetanske stjerner i vinduskarmen.

– Nå skal jeg svinge meg med svenska kungen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here