Mannen på illustrasjonsbildet har ingen tilknytning til Arbeiderpartiets valgkamp.

Arbeiderpartiet gikk på et historisk dårlig valg i september. Nå har de gransket seg selv.

Partisekretær Kjersti Stenseng peker på integreringspolitikk som en av de viktigste faktorene. – Vi bommet i demoniseringen av rasisme og fremmedfrykt. Dette er en klar tilbakemelding fra våre fylkeslag, sier hun til Nieuhetene. – Vi har mye å gå på når det gjelder rasisme.

– For dårlig på dobbeltkommunikasjon

Stenseng mener også at Arbeiderpartiet ikke dobbeltkommuniserte tydelig nok.

– Vi greide ikke å kommunisere tydelig nok til velgerne at vi var villige til å samarbeide både til høyre og venstre, at vi både er for og imot innvandring, og at vi er for EØS men skeptiske til deler av EØS, og at rette pinner og krokete pinner er fine på hver sin måte.

– Må tørre å tape debattene

Innad i partiet er det også enighet om at valgkampen rett og slett gikk for bra, og at det var derfor man til slutt tapte.

– Vi vant debattene. Og dette falt tydeligvis ikke i smak hos velgerne. Vi må tørre å være mer oss selv, og tape debattene. Være litt rufsete, sier kommunikasjonsrådgiver Tormod Gursken, som ellers avviser at han hadde noe med valgkampen å gjøre.

Andreas Stallo-Valse, skribent for tenketanken Polis mener at Arbeiderpartiet faktisk vant valget, men tapte opptellingen. – Det er mulig at valgkampen rett og slett var for god, slik at den gikk hele veien rundt og ble dårlig igjen. Det er sjeldent, men det kan skje, forteller han.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here