Etter valget fikk han toppjobben som president i World Economic Forum. Nå avslører kilder i Høyre at utenriksminister Børge Brende har gått inn i sin årlige dvale, som vil vare fram til våren.

– Vi som jobber tett på Børge har sett signalene en stund nå. De siste ukene har han blitt søvnigere og søvnigere. Han har brukt mer tid ute i marka, og kommet tilbake til kontoret dekket av torv og pinner, forteller statssekretær Marit Berger Røsland ved Utenriksdepartementet.

Forsvant ut vinduet

Andre kilder i UD forteller at Brende den siste tiden har bygget opp fettreservene sine ved å spise enorme mengder smultringer og snitter fra departementets kantine, til de ansattes store fortvilelse.

Tirsdag kveld oppdaget så Brendes sekretær at statsråden hadde forsvunnet ut vinduet fra kontoret sitt i annen etasje. Sporene ledet inn i skogen, men etter et stykke hadde Brende kvittet seg med sko og klær, og det ble derfor vanskelig å lokalisere ham.

– Mye vi ikke forstår

Når utenriksministeren nå har gått i dvale, har han sannsynligvis funnet seg en hule i skogen som han vil tilbringe vintermånedene i, forteller kryptozoolog Jens Solstreif Evensen ved Universitetet i Agder. – Forbrenningen hans synker, kroppstemperaturen hans synker, og hjertet slår veldig, veldig sakte, stotrer den populære forskeren engasjert.

– Pulsen hans slår nå kanskje bare to ganger i minuttet. Når han så våkner opp, mange måneder senere, er han like frisk og rask! Det er fortsatt mye vi ikke forstår når det gjelder biologien til Børge Brende, eller børgus brendus som er artsbetegnelsen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here