En økende andel av kommunikasjonen mellom gutter foregår i lukkede fora på internett – såkalte guttachat’er – der jenter ikke har adgang. Nå foreslår SVs nestleder Kirsti Bergstø at alle guttachat’er må ha minst én jente.

Kvinnekampen fortsetter på sosiale medier

– På sosiale medier er kvinnekampen er langt fra over, sier Bergstø. – Samtidig som jenter er svært synlige på Instagram og Facebook, der de gjerne får langt flere likes enn gutta, ser vi at gutter i økende grad trekker seg tilbake til guttachat’er der de slipper å bli utfordret av jentene.

SV ønsker også å innføre sanksjoner mot gutter som ikke frivillig følger det nye påbudet.

– Det stemmer. Om vi kommer til makten til høsten vil guttachat’er uten kvinnerepresentasjon få lagt til en tilfeldig jente fra en av medlemmenes venneliste. Forslaget er allerede sendt i postlagt konvolutt til Facebooks hovedkontor med påskriften «Kjære Mark», sier nestlederen stolt.

– Om vi kommer til makten til høsten vil guttachat’er uten kvinnerepresentasjon få lagt til en tilfeldig jente fra en av medlemmenes venneliste.

Mannlige feminister mister sitt fristed

Forslaget møter motstand fra flere hold. I tillegg til den forventede skitstormen fra Østfold FrP og Nettavisens kommentarfelt, har også Mannlige Feministers Landsforbund ytret misnøye med forslaget.

– Altså, nå merker jeg at jeg blir veldig stresset, sier Aristoteles Lappegård (23) som er nyvalgt leder for MFL.

– Jeg er veldig for likestilling, faktisk på grensen til det selvutslettende, men jeg synes det er synd om ikke vi mannlige feminister skal kunne ha et fristed – en safe zone – der vi kan snakke fritt med senkede skuldre, forklarer lederen for norske mannlige feminister.

På spørsmål om han er villig til å møte Kirsti Bergstø i debatt om forslaget, svarer Lappegård: – Absolutt ikke.

– Forslaget er allerede sendt i postlagt konvolutt til Facebooks hovedkontor med påskriften «Kjære Mark».

Om SV får det som de vil, kan framtidens guttachat’er se slik ut. (Foto: Aristoteles Lappegård)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here