Rannveig (31) er veldig usikker på om det er greit å blogge på 1. mai.

Rannveig Grue fra Fredrikstad hadde egentlig tenkt å skrive en ny bloggpost i dag. Men da den 31 år gamle kvinnen kom på at det var 1. mai, ble hun svært usikker.

– Ja, nei. Det er jo en slags arbeid, da. Det er mye jobb å få tatt gode bilder, og jeg kan bruke noen timer på teksten, hvis jeg blir revet med, forteller Grue til Nieuhetenes 1. mai-vikar, en 13 år gammel asylsøker som skriver denne saken for 200 raske under bordet.

– Blander kanskje med Earth Hour

Grue forteller også at hun er usikker på om det er greit å bruke internett så mye i dag.
– Nå blander jeg kanskje med Earth Day eller Earth Hour, men er det ikke et poeng at man ikke skal gjøre så mye ut av seg på 1. mai, undrer hun seg. – Iallfall hvis man ikke går i tog, og det har jo ikke jeg gjort.

Rannveig Grue valgte altså å bli hjemme i dag, og gikk ikke i det tradisjonelle 1. mai-toget fra Tollbodplassen. Til Nieuhetene forteller hun at hun aldri har følt noen tilhørighet til arbeiderbevegelsen, men at hun respekterer markeringen. – Ja, jeg står jo ikke i hagen og beskjærer hekken, for å si det sånn.

– Kommer alltid så brått på

Idet vår 1. mai-vikar skal ta farvel, står Grue foran ovnen og lurer på om det er greit å spise Grandiosa på 1. mai. – Jeg rakk jo ikke å handle noe særlig, det kommer alltid så brått på, mumler hun litt for seg selv. – Det er ikke like trist som å spise Grandiosa på 17. mai, men det er jo en helligdag. Vet du om det restaurantene holder åpent i dag?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here