Lan Marie Nguyen Berg fra Miløpartiet De Grønne skal redde «miljøet». Når så DU sist et miljø? Hæ? Ikke sant. Vi har googla politikerens reiser og gir deg fem ganger Oslo-byråden kunne reist på en mer miljøvennlig måte.

1.

I oktober 2016 reiste Lan Marie til Tyresta nasjonalpark utenfor Stockholm for å undersøke muligheten for en tilsvarende nasjonalpark i Østmarka utenfor Oslo. Vi i Nieuhetene går ut fra at byråden reiste med båt eller fly, ettersom hun deltok i en Østlandsdelegasjon. Hadde Lan Marie virkelig villet reise på en miljøvennlig måte, kunne hun padlet i stedet! Ifølge padlereportasjene til Mogens Bidstrup ligger alt til rette for en vakker padletur som er gjort unna på en drøy ukes tid. I tillegg kunne hun fått med seg de romantiske kanalene i Sverige, og Båhus festning. Det handler bare om planlegging, Lan Marie!

2.

Samme måned var Lan Marie i både Brussel og München med miljø- og samferdselskomiteen i bystyret for å se på forskjellige transportløsninger. Hadde vi lett opp de kvitteringene, kan vi nok gjette på reise med fly både fra og til hjemlandet, og minst én taxitur i Brussel eller München – eller hun kan ha sittet på med noen andre i byrådet som la ut for reisen. Grøsser du også litt på ryggen nå? Det er kanskje vanskelig å padle til München og Brussel fra Oslo, men vi er ganske sikre på at det finnes bra med sykkelutleiemuligheter på kontinentet! Ja, det enkleste hadde nok vært å padle direkte fra Stockholm over Østersjøen. Dusje kan man gjøre etter å ha kommet frem.

3.

I mars 2016 reiste Nguyen Berg med samboer Eivind Trædal til Barcelona med tog. Tenk på alle konduktørene og jernbaneansatte som tar bilen til jobb, da. Mindfuck? Takk for ingenting, folkens. Og gratulererer til MDG-politikerne som bidro til mer eksos i atmosfæren likevel. Så dere vil ha «slow travel»? Dere kunne gått til fots.

4.

Vi har nettopp lest at Lan Marie studerte i Sør-Afrika. Hodet koker over nå. Der nede finnes det like mange reisemuligheter med fossilt brennstoff som det er stjerner på himmelen. Dette er bare for drøyt, Lan.

5.

I juli 2016 var byråden innom Klemetsrudanlegget, i selskap med byrådsleder Raymond Johansen og olje- og energiminister Tord Lien, for å se på noe CO2-greier. De reiste nok sammen, de. Tror du de gamle broilerne der var villig til å sykle opp dit fra Oslo sentrum? Hæ? Det tror ikke jeg heller! Det var nok et eller annet svartlakkert dieselbeist som fraktet dem opp dit ja! Du kunne i hvert fall tatt t-banen, Lan Marie! Til Mortensrud, og så 71A-bussen til Blakkens vei! Derfra er det bare 11 minutter til Klemetsrudanlegget! Og hvis det ikke var plass til sykkel på bussen og du ville sysselsette noen samtidig så vet du at du fint hadde hatt råd til å hyre to muskelmenn som kryssa armene så du kunne sittet i kongestol hele veien opp, Lan Marie! Hvis du bare hadde giddet! Men du er vel for viktig for sånt, du!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here