Kjenner du igjen denne mannen? Ja, det er den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama. (Foto: Torgo Svelehøtta)

En populær folkehøgskole på Vestlandet har nettopp gjort et scoop. Nå får den tidligere presidenten i USA ansvar for deres nyopprettede basketball-linje.

Yrkesmessig karantenetid for en avgått president er seks måneder, og derfor vil ikke Obama kunne begynne som lønnet gymlærer før juli. Det blir dermed en myk overgang fra presidentembetet med sommerferie og planleggingsdager sammen med rutinerte kolleger. Våren skal amerikaneren fylle med norskkurs og frivillig arbeid. Det er også fremmet forslag om at Obama kan holde gratis administrasjonskurs for interesserte fra lokalbefolkningen på Frekhaug grendehus.

Etter det Nieuhetene kjenner til, vil Barack og Michelle Obamas døtre gå på videregående skole i Bergen. Michelle Obama gjenstår det enn så lenge å finne arbeid til.

«Vi snakker om en kar som har erfart mye forskjellig som leder. Denne erfaringen tar vi mer enn gjerne inn i ledergruppen på skolen» – rektor på Nordhordland fhs, Bent Möet

En rolig avslutning på karrieren

Rektor ved Nordhordland fhs, Bent Möet, er svært fornøyd med ansettelsen av Barack

FORNØYD: Rektor Möet er svært fornøyd med Obama-ansettelsen. (Foto: Nordhordland folkehøgskole)

Obama.

– Vi snakker om en kar som har vært på toppen av den amerikanske administrasjonen og erfart mye forskjellig som leder. Denne erfaringen tar vi mer enn gjerne inn i ledergruppen på skolen.

At mange vil bli overrasket over ekspresidentens yrkesvalg, har Möet forståelse for.

– Men Obama har vært veldig tydelig på det at han ønsker å ta det rolig i de siste ti åra av yrkeslivet sitt. Det var derfor han tok kontakt med oss. Vi syntes det var svært spennende, og satte opp en helt ny basketball-linje i samråd med Barack, forteller rektoren.

– På en måte blir det mindre press på ham nå, men han kommer jo til å kjenne på det å være i midten av femtiåra og skulle løpe rundt på basketballbanen med ungdommene, ler han.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here