I dag kom bekreftelsen mange har ventet på: Det amerikanske nettstedet Facebook deaktiveres fra og med i dag. Årsaken er den siste tidens kritikk fra en samlet norsk presse og kulturelite.

Grunnlegger Mark Zuckerberg annonserte i dag tidlig nedleggelsen i en post på det sosiale nettverket Google+. Han peker på den siste tidens oppstyr rundt slettingen av historiske bilder som en direkte årsak.

Ikke noe poeng å fortsette

– Mitt livs største eventyr er over, skriver en tydelig rørt Zuckerberg. – Når Facebook ikke lenger kan fungere som et optimalt medium for norsk offentlig debatt, ser jeg ikke noe poeng i å fortsette. Jeg ser nå fram til å tilbringe mer tid med venner og familie, og mindre tid på å personlig sensurere Tom Egelands innlegg.

– Når Facebook ikke lenger kan fungere som et optimalt medium for norsk offentlig debatt, ser jeg ikke noe poeng i å fortsette.

Hansens triumf

Sjefredaktør i Aftenposten, Espen Egil Hansen, er ikke overrasket over at Facebook nå velger å gi seg for godt.

– Kjære Mark, jeg har beseiret deg, skriver Hansen i en 38 siders kommentar i dagens Aftenposten. – Vi kjenner alle historien om David og Goliat. Jeg knuste deg, ikke med stein og slynge, men med prinsipper, intelligens og et vakkert utseende. Du var Goliat, nå er det jeg som er kjempen. Jeg er David og Goliat på samme tid. Jeg er Jesus også.

Ny gullalder

Medieanalytiker Eggert Borg mener at Facebooks fallitt kan føre til en ny gullalder for norsk presse.

– Vi vil nok se at folket snur seg vekk fra sosiale medier, eller usosiale medier, som jeg kaller det. Papiravisene vil få en renessanse. Jeg ser for meg at avisene blir større og større, det blir vanskelig for en vanlig mann å bla i dem. Men det kan også hende at de blir bittesmå, slik at man må bruke forstørrelsesglass for å lese, spekulerer Borg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here