Home Politikk Næringsminister Mæland raser mot Freddy Kalas: – «Jovial» truer kapitalismen!

Næringsminister Mæland raser mot Freddy Kalas: – «Jovial» truer kapitalismen!

0

OSLO: Landeplagen er i ferd med å svekke kjøpekraften vår i en tid der kapitalismen er i krise, sier Høyre-statsråden. (Foto: Eskil Wie Furunes og Arfan Baomidehaq)

I et oppsiktsvekkende intervju torsdag kveld går næringsminister Monica Mæland ut med kraftig kritikk av artisten Freddy Kalas og hans hitlåt «Jovial».

I strid med våre verdier

Det var følgende tekststrofe som fikk Mæland til å reagere: «Jeg trenger ikke båt, penger og biler. Følger ikke strømmen, det har jeg ikke tid til.»

– Dette er et uakseptabelt budskap og stikk i strid med våre verdier, tordner næringsministeren. – Ikke minst bekymrer det meg at dette når ut til så mange unge. Hvis antikapitalistiske holdninger etablerer seg i denne generasjonen, kan vi som nasjonaløkonomi slite med redusert kjøpevilje og lav etterspørsel i mange tiår framover.

Bryter en grense

Mæland får støtte av Vibeke Hammer Madsen i Virke.

– Det er flott at næringsministeren nå kommer på banen. Vi er et kapitalistisk samfunn, og da må alle bidra gjennom å handle både båter og biler. Hele mote- og klesindustrien er avhengige av at folk følger strømmen. Jeg er for ytringsfrihet, men denne hatlåten bryter en grense. Et sted må vi si stopp, sier Madsen og inntar en vovet «Charlie’s Angels»-positur med fingerpistol og trutmunn.

Tar ikke stilling til forbud

Næringsminister Mæland vil ikke gi et svar på om hun går inn for et forbud. Det vil i så fall bli første gang en låt bannlyses i Norge siden Beraneks «Dra til hælvete» fra 1981.

– Det er for tidlig å si. Men jeg har min egen måte å stoppe denne ekstremisten, sier statsråden og tar fram noen strikkepinner og en voodoo-dukke av Freddy Kalas.

– Nå skal jeg spidde krapylet, ler hun med en ond latter. – Her, Freddy, her får du en pinne for Hemsedal! Og DER får du en pinne for Trysil! Og en for Hafjell, sier hun til slutt og kjører en strikkepinne gjennom den joviale mannedukkens vatthjerte.

Freddy Kalas var i følge Drammen sykehus ikke tilgjengelig for kommentar.

Hele teksten til «Jovial» kan du lese her (Trigger warning: teksten kan virke støtende på gründere og næringslivsfolk).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here